U bent hier: 
Website uitgeverij

Ga naar startschooljaarvo.nl 
Sinds 2018 staat de schoolstart onder regie van Edu-K, Programma Start Schooljaar

Voorbereiding toegang via website uitgeverij

Uitleverkeuze bepalen

De coördinator Directe Toegang van de school meldt in april aan de distributeur hoe de school haar leerlingen toegang wil bieden tot digitaal lesmateriaal, de zogenoemde ‘uitleverkeuze’. De uitleverkeuze wordt vastgelegd in de Centrale Registratie (CR) en moet uiterlijk eind april bekend zijn. Is de keuze dan nog niet bekend of besluit de school nadien nog tot een andere uitleverkeuze, dan kan tijdige levering van digitaal lesmateriaal niet meer worden gegarandeerd. Voor juni wordt de uitleverkeuze bevestigd per mail. Daarna is er slechts een voorbereidende stap te nemen: de activeringscodes downloaden en verspreiden onder de leerlingen

Let wel: de uitleverkeuze voor digitaal lesmateriaal gaat over hoe de school haar leerlingen toegang biedt tot digitaal lesmateriaal. De uitleverkeuze staat los van hoe de school lesmateriaal bestelt. 

Voorbereiding website uitgeverij, de groene route

1. Download de activeringscodes en distribueer deze onder de leerlingen

Binnen de school is er een persoon die de activeringscodes kan downloaden. De activeringscodes die zijn gedownload, kunnen door de school worden verspreid onder de juiste leerlingen. 

2. Zie erop toe dat de leerlingen hun licenties activeren

Bij de eerste keer inloggen moeten de leerlingen eenmalig hun activeringscode invullen. Daarna houdt de leerling toegang tot zijn licentie.