U bent hier: 

Rol en taken coördinator Directe Toegang

 
Als coördinator Directe Toegang heeft u de volgende taken
  • De coördinator geeft de keuze voor toegang tot het leerlingmateriaal van de school door.
  • De coördinator communiceert over toegang tot het digitale lesmateriaal naar docenten en leerlingen.
  • De coördinator is binnen de school het eerste aanspreekpunt voor docenten en leerlingen bij vragen of problemen. De deelnemende uitgevers en distributeurs kunnen uw naam doorgeven aan docenten op uw school, zodat uw docenten weten wie zij moeten raadplegen bij vragen. 
  • De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor distributeurs en uitgeverijen over Directe Toegang.
  • De coordinator zorgt ervoor dat de toegang tot het digitale lesmateriaal binnen de school wordt voorbereid. De taken hiervoor verschillen per toegangsmogelijkheid. Hieronder leest u hierover meer informatie.

Taken als de school kiest voor toegang via de ELO / schoolportaal

De coördinator moet nog een keer gegevens controleren en de technische koppeling testen. Vervolgens krijgt de coördinator bericht als de linkjes naar het lesmateriaal kunnen worden gedownload. De coördinator regelt dat de ELO of schoolportaal wordt ingericht. 

Taken als de school kiest voor toegang via het distributeursportaal

De distributeur neemt contact op met de coördinator als het lesmateriaal gereed is.

Taken als de school kiest voor toegang met activeringscodes

De coördinator ontvangt eenmalig per uitgeverij een E-mail met de autorisatie voor het downloaden van de bestelde activeringscodes. Hij/zij zorgt ervoor dat de activeringscodes worden gedownload en gedistribueerd binnen de school. 

E-mail 

Gezien deze rol ontvangt de coördinator Directe Toegang van de deelnemende partijen informatie per e-mail over Directe Toegang. Ook ontvangt deze persoon overzichten van het bestelde docentenmateriaal en de bestellers hiervan voor het materiaal van ThiemeMeulenhoff en Malmberg.Hiermee kan de coördinator DT docenten helpen bij het installeren en gebruiken van digitaal lesmateriaal.